2012. augusztus 15., szerda

Chakra Light Meditáció



Ezt az új, erőteljes meditációs technikát Csuka Gabriel 15 éves buddhista meditációs gyakorlattal rendelkező ThetaHealing oktató dolgozta ki, aki 16 év után idén tért vissza hazájába az Egyesült Államokból.
Módszerét máris hatalmas érdeklődés övezi. Ennek köszönhetően Magyarországon kívül jelenleg 10 országban folyik a bevezetése (USA, Ausztrália, Németország, Spanyolország, Olaszország, Japán, Lengyelország, Dél Afrikai Köztársaság, Mexiko, Francia Guadalupe).
A Chakra Light meditációkat nem csupán magánszemélyek fogadják szeretettel, de vállalatok is szívesen delegálják alkalmazottaikat a foglalkozásokra, mivel a technika rendkívüli módon növeli a fizikai és szellemi hatékonyságot.

A technika legfontosabb része az erre képesített oktató által vezetett csoportos meditáció, melyet az egyes csakrák (energia központok) rezgésével harmonizáló hangnemben komponált zene, és speciális színes fényjáték kísér.


Megtiszteltetésnek érzem, hogy Magyarországon elsőként én kaptam meg a lehetőséget, hogy képviseljem a Chakra Light Studió meditációs programsorozatát.


Maga a csakra jelentése Szanszkrit eredetü. Jelentése: fénykerék. A csakrák a test belső energia központjai, melyek a gerinccel egyvonalban helyezkednek el. Az energia a fejtetőn keresztül lép be a korona csakrán, illetve alul a gyökér csakrán. Ezt az energiát legtöbbször pránának, életerőnek, vagy csínek hívják. Belső szerveink és testrészeink kapcsolatban állnak ezekkel az energiaközpontokkal, ugyanakkor kihatnak viselkedésünkre, érzéseinkre, érzelmeinkre és magatartásunkra is.
A hét csakra összekötetésben áll a fizikai testünkkel, szellemi síkunkkal és meghatározzák viselkedésünket, hangulatainkat, teljesítményünket, egészségünket. Ideális esetben a csakrák egyensúlyban vannak, az energia szabadon és természetesen áramlik, a fizikai test egészséges.
Azonban ha csakráink részlegesen, vagy teljesen elzáródnak, az egyensúly felbomlik, ami érzelmi labilitásban, teljesítménycsökkenésben, hangulatromlásban, lelki problémákban, testi tünetekben, betegségekben mutatkozik meg. Ezek legkíméletesebb, legegyszerűbb gyógyitási-, ill. megelőzési módja a vizualizációval egybekötött meditáció.
Már eddig is tudott volt, hogy csakráinkra fókuszált gondolati energiával képesek vagyunk hatni, de ennek hatékonyságát a Chakra Light technikával sokszorosan fel lehet erősíteni. A speciális zenével és fényjátékkal a meditációban elért gondolati energiát tudalatt sejtszinten tudjuk katalizálni, támogatva ezzel a gyógyulási folyamatainkat. Minden egyes csakrához tartozik egy-egy szín és ezek fény formában történő egyidejű alkalmazása rendkivül erős hatást fejt ki a szervezetünkre. A vezetett meditáció során az energiák kívülről és belülről egymást erősítve hatnak a testre, a tudatra, és a tudatalattira.

Jelenleg a következö meditációkat oktatjuk:



Párkapcsolati meditáció

A párkapcsolat fénymeditációja segíti a párkapcsolatban megjelenő energiák tisztulását és azok magasabb szintre való emelését. Ezáltal odaadóbbá, harmonikusabbá és stresszmentessé válik a párkapcsolatunk. Akik a jövendőbeli partnerkapcsolaton meditálnak, azok számára megkönnyíti és tudatosabbá teszi a partnerkapcsolaton belül megjelenő értékek valódi rendszerét. Segít megérteni az Éntudatunk vágyait és azok eredetét.


Feltöltődés meditáció


A feltöltődés meditációval a 7 csakrán keresztül pozitív gondolati energiákkal feltöltjük a testünket majd beültetjük a tudatosság szintjére, ezzel is emelve saját mindennapi rezgésünket. Ez a meditáció kifejezetten a pozitív gondolkodás elősegitésére készült. Rendszeres gyakorlásával megteremtjük belső harmoniánkat és ahogy belül megjelenik, úgy kivül is egyre szélesebben és erőteljesebben manifesztálódik ez a tudatosság.

Fény belégzéses meditáció

A színlégzés különleges technikájával megtapasztalhatjuk belső, összetett energiatestünket. Légzésünk, amely legtöbbször tudattalan folyamat, a gyakorlat során megváltozik és tudatossá válik. A hét csakra színeinek belélegzésével olyan energiákat áramoltatunk át a testünkön, amelyek összhangba hozzák a csakráinkat. A meditáció alkalmával megtapasztalhatjuk a rezgésüket a Tudatosság fényében.



A Belső Kánaán

A belső kánaán egy olyan tisztító folyamat, amely segít összhangba hozni Önmagunk álmait és vágyait. A belső kánaán segít a belső összhang magasabb rezgésének fényével tudatossá emelni, hogy az álmaink és vágyaink megjelenjenek a valóságunkban. A belső kánaán manifesztálási folyamatokat indít el, és a segítségével megtapasztalhatjuk az elválasztatlanságot az Univerzumtól és az egységet a mindent átható energiájával.

A harmadik szem aktiválása

A harmadik szem aktiválása a csakrákon keresztül, vezetett meditációval történik, ami kinyitja, illetve felébreszti a velünk született intuitív képességünket. Ezáltal képesek leszünk a lehető legváratlanabb helyzetekben is megtalálni a megoldásokat. A gondolat, mint energia, átszövi a mindennapjainkat. Az aktiválás által megtanuljuk érezni az energiákat, melyek jelen vannak körülöttünk és bennünk. Felerősitjük a tisztánlátásunkat és ezzel együtt fejlődik a hetedik érzékünk.

A fénytest aktiválása

A fénytest aktiválása tulajdonképpen egy magas szinten fókuszált meditáció, ami belső fénytestünkre hat. A fénytest az első 8 sejtünkből kezd kiáradni a megtermékenyités utáni zigóta állapotban. Ez a nyolc sejt a testet körülvevő energiamező középpontjában helyezkedik el. Az aktiváláskor, ahogy a tudatosság kiteljesedik, úgy ismered fel a molekuláris szerkezetét a fénytestnek, ezzel is elősegitve, hogy könnyebb és tisztább legyen és veszítve a sűrűségéből, közelebb kerülhessen az univerzum forrásához. Ennek a folyamatnak köszönhetően minden szint meghaladásával növekszik a bölcsességed, és megszabadulsz az emberi síkon tapasztalt problémáktól. A fénytest aktiválása a csakrákon keresztül történik, úgy, hogy tudatos egységbe kerülünk az univerzum alapenergiájával. Megemelve a fénytested rezgését, megtapasztalhatod a tudatosságon keresztül, ahogy a tested veszit a sűrűségéből, a problémák kifakulnak az életedből, bölcsebbé, teljesebbé válsz.


A Chakra Light Studió meditációi jótékony hatással vannak a testre, a lélekre, csökkentik a stresszt, növelik hatékonyságunkat, emelik energiaszintünket, tudatosságunkat, serkentik mirigyeink működését, harmonizálják szerveink működését, kiegyensúlyozottá tesznek bennünket, növelik intuíciós képességeinket, emelik spirituálitásunkat.

Foglalkozásaink jelenleg a legnagyobb budapesti jógacentrumokban zajlanak a Chakra Light Studio Facebook oldalán, ill. a honlapomon meghirdetett helyszíneken és időpontokban.
Nagyobb létszámú vállalati igény esetén a technika kitelepítését is vállaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése